Facebook: @lahimmainen.hanko

Etusivu YHTEYSTIEDOT TIETOA MEISTÄ Toiminta periaatteet

Mitä on kehitysyhteistyö

Kummilapsia, -kohteita ja -perheitä


Kirpputorimme on tukenut jo vuosien ajan erilaisia kummikohteita Albaniassa, Keniassa, Intiassa, Latviassa ja Kambodzassa. Vaikka summat eivät ole suuria, on niillä valtava merkitys jonkun ihmisen elämään.


Albaniassa olemme tukeneet Katerina (s.2005) nimistä tyttöä, jonka molemmat vanhemmat ovat työttömiä. Tytöllä ei olisi mahdollisuutta käydä kouluja, ellei hänellä olisi kummia. Köyhyyden kierre on mahdollista katkaista tämän perheen osalta, kun Katerina myöhemmin ammatin saatuaan työllistyy.


Keniassa olemme tukeneet Maasaitytöille perustettua turvakotia. Turvakodin tarkoitus on antaa turva pienille tytöille jotta heitä ei ”ympärileikattaisi”. Tämä toimenpide on kulttuurinen, eikä siis uskonnollinen kuten usein luullaan. Operaatiossa tytön sukupuolielimet silpotaan. Toimenpide on kivulias ja pysyvä. Kummeina mahdollistamme turvakodin toiminnan jossa he saavat turvaa. Turvakodista käsin myös työntekijät yrittävät vaikuttaa valistamisella tämän käytännön loppumiseen.


Intiassa olemme tukeneet kristittyä perhettä, joka kärsii vainoa muslimien ja äärihindujen taholta. Olemme mahdollistaneet perheen elatuksen kunnes he pääsevät sellaisiin olosuhteisiin, että voivat itsensä elättää.


Latviassa onkin meidän uusin kummimme. Tuemme viime syksynä ammattikoulun aloittanutta 16-vuotiasta Dina nimistä romanityttöä. Kuukausittaisen tuen avulla hän pystyy lukemaan itselleen ammatin ja näin myöhemmin työllistymään.


Kambodzassa tuimme vuoden 2016 vuoden loppuun erästä FIDAn kautta tehtävää kehitysyhteistyöprojektia, jonka tarkoitus oli parantaa kyläyhteisöä kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tuhoisa sisällissota on jättänyt pysyvät jäljet yhteisöön ja siellä on paljon sisäisiä ja ulkoisia haavoja.


LAHJOITTAMALLA TAVARAA TUET PIENTÄ LÄHIMMÄISTÄSI!