Facebook: @lahimmainen.hanko

Etusivu YHTEYSTIEDOT TIETOA MEISTÄ Toiminta periaatteet

Miten kierrätämme

Myydään, lajitellaan, uusiokäytetään, lahjoitetaan


Kirpputorimme myymälä puoli on itsessään jo kierrätystä. Vanha, ei niin tarpeellinen tavara, lahjoitetaan meille. tutkimme, pesemme, silitämme, korjaamme tuotteen ja laitamme sen myyntiin. Henkilö joka tarvitsee tuotetta, ostaa sen meiltä edulliseen hintaan ja näin tapahtuu hyvää kiertokulkua käyttökelpoiselle tavaralle.


Meille tulee aika paljon tavaraa jota emme pysty myymään, johtuen huonosta kunnosta tai sitten tuote on jo niin vanhettunut ettei se kiinnosta asiakkaita. Näitä tavaroita pyrimme käyttämään uusiokäytössä esim. askartelussa kuten linnunpönttöjä, sisustustyynyjä ym. Tuotteet joita emme pysty uusiokäyttämään, lajittelemme ja toimitamme metallit metallijätteisiin, elektroniikka elektroniikkaromuun etc. Puuvilla tuotteet jotka ovat huonokuntoisia, olemme leikanneet rasvaräteiksi teollisuuden käyttöön.


Olemme myös säännöllisesti lahjoittaneet / vieneet huonekaluja, astioita ja vaatteita Latviaan vähävaraisille jaettaviksi. Tavara on annettu ilmaiseksi ihmisille eri organisaatioiden kautta. Olemme myös joskus lahjoittaneet Hangon kouluihin astioita ja muita tuotteita heidän askartelu ym. Tarpeisiin.


Kaikenlainen tavara kelpaa meille, tarjoa siis rohkeasti ”roskaksi” luokittelemaasi tavaraa meille. Tarvittaessa joku meiltä tulee paikan päälle arvioimaan onko tavara käyttökelpoista sekä voimme myös autolla hakea lahjoittamasi tavarat kodistasi.